0

Melyek a méregtelenítés veszélyei?

Testünk öntisztító folyamatait segíthetjük különböző kúrákkal, diétákkal, böjtökkel, sporttevékenységekkel, valamint masszázzsal és szaunázással. A nem megfelelően átgondolt, túl radikális vagy túl hosszú ideig tartó méregtelenítés veszélyei sokoldalúak. A hirtelen megváltozott életvitel az egészségünk rovására mehet, mivel a szervezetünk nem miden esetben tud könnyen alkalmazkodni.

A kelleténél hosszabb ideig végzett méregtelenítés veszélyei közt megemlíthetjük a súlyos vitaminhiányos állapotot, a túlzott fogyást. Ha a szervezet sokáig nem kapja meg a számára szükséges tápanyagokat, legyen szó szénhidrátról, fehérjéről vagy akár zsírokról, tartalékait kezdi felemészteni. Egy idő után azonban a raktárak kiürülnek, ami az immunrendszer és az egész szervezet összeomlásához vezethet.

Veszélyek

Méregtelenítés veszélyei

A különféle hashajtó szerek alkalmazása, a beöntés vagy más radikális eszközhöz való folyamodás felboríthatja a szervezet egyensúlyát. Emésztési és felszívódási zavarok lépnek fel, ami a szervezet legyengülését eredményezheti. A megfelelő folyadék, vitamin, és ásványianyag pótlás hiányában súlyos – olykor visszafordíthatatlan – betegségek alakulhatnak ki. A méregtelenítés veszélyei tehát nyilvánvalóak.

A nem kontrollált méregtelenítés veszélyei közt szerepel a kiszáradás is, különösen szaunázás, hashajtók szedése esetén, ha nincs kellőképpen biztosítva a folyadékbevitel. A terhes és szoptató nőknek nem ajánlott a méregtelenítés, ugyanakkor az akut vagy krónikus betegségben szenvedők jól teszik, ha kikérik kezelőorvosuk véleményét egy esetleges tisztítókúra elkezdése előtt. A szív- és érrendszeri betegeknek nem ajánlott a szaunázás.

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024