0

Miért fontos a tüdő méregtelenítése?

Városi környezetben nehézfémekkel, kipufogó- és más mérgező gázakkal is szennyezett a levegő, míg vidéken, ahol kevesebb az autó és az üzem stb., por, mikroorganizmusok és különböző szennyező anyagok mérgezik folyamatosan a légutakat. A légutak nyálkahártyáiba a sok szennyeződés lerakódik, és nehézkessé teszi az oxigénfelvételt és a széndioxid kibocsátást. A tüdő méregtelenítése egyben az egész légzőrendszer megtisztítására is irányul.

A légutak – optimális működés esetén – kilökik magukból a szennyeződéseket. A környezet szennyezettsége ellen nem sokat tehetünk, ám a tüdő tudatos mérgezését megállíthatjuk azzal, hogy leszokunk a dohányzásáról. A dohányfüst irritálja a légutak nyálkahártyáját, nikotinnal és szénmonoxiddal mérgezi szervezetünket, az égés során pedig kátrány rakódik le a tüdőbe. A tüdő méregtelenítése azzal kezdődik, hogy lemondunk a dohányzásról.

Szennyezett levegő

Tüdő méregtelenítése

Különböző gyógynövények segítségével elvégezhető a tüdő méregtelenítése. Olyan gyógynövényekről van szó, amelyeknek nyákoldó hatásuk van, ezáltal segítenek a légutakba lerakódott szennyeződések eltávolításában. Az oregánó, útifű, borsikafű, kakukkfű, erdei fenyő és az eukaliptusz tartoznak ide. Egyeseket fűszerként az ételeinkbe, másokat pedig teakánt vagy táplálékkiegészítők formájában vihetjük be szervezetünkbe.

A tüdő méregtelenítése légzésgyakorlatokkal is megtörténhet. Egyenes háttal, ülő testtartásban fújjuk ki a levegőt, majd szívjuk tele a tüdőnket. Tartsuk vissza egy kis ideig, majd lassan fújjuk ki az elhasznált levegőt. Naponta többször is megismételhetjük ezt a gyakorlatot.

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024