0

Miért szükséges a máj méregtelenítése?

A máj rendkívül komplex, nagyon sok feladatot ellátó létfontosságú szerv. A tápcsatornába jutó összes hasznos és haszontalan anyag átmegy rajta, mindent megszűr, osztályoz, felhasznál, vagy elraktároz, lebont, átalakít. Akkor tudja jól végezni a munkáját, ha nem viszünk annyi mérget a szervezetünkbe, ami meghaladja a kapacitását. Éppen ezért a máj méregtelenítése nagyon fontos feladatunk.

Ha a máj túlterhelt, akkor a többi funkcióit is nehezebben látja el. Hibák léphetnek fel a zsíranyagcserében, az enzimtermelésben, a glükóz raktározásában és felszabadításában, a víz- és zsíroldékony vitaminok hasznosításában, az immunrendszer működésében stb. Ha székrekedés, puffadás, aranyér, emésztési zavarok, általános gyengeség és levertségérzet kínoz, akkor a máj méregtelenítése indokolttá vált.

 

Kamilla

Máj méregtelenítése

A máj méregtelenítése azzal kezdődik, hogy nem fogyasztunk zsíros, nehezen emészthető, túlfűszerezett ételeket, üdítőitalokat, kávét, csokoládét és alkoholt. Minden olyan élelmiszer, amely tartósítószert vagy más vegyi anyagot tartalmaz, csak tovább mérgezi a májat. Ajánlott sok folyadékot, lehetőleg teát (kamilla, körömvirág, gyermekláncfű) fogyasztani. Ugyanakkor a legtöbb – vegyi anyagtól mentes – zöldség és gyümölcs is kiváló méregtelenítő hatással bír, tehát jó, ha az étrendünk ezeket (is) tartalmazza.

Mivel a máj jól regenerálódik, ezért ha egy ideig nem juttatunk szervezetünkbe mindenféle káros anyagot, akkor máris életbe lépnek az öntisztító funkciói. A máj méregtelenítése keserűsóval, és étrendkiegészítőkkel is elősegíthető.

  
Iktatva: Tisztítókúra

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024