0

Miből áll a méregtelenítő étrend?

Sokat segíthet a máj, a vese és az egész emésztő- és kiválasztó rendszer munkáján egy méregtelenítő étrend. A szervezet öntisztító rendszere hatékonyabbá válik, ha nem érkeznek folyamatosan a méreganyagok. A megfelelő ételek fogyasztásával a gyomor-bélrendszeren keresztül eltávoznak a lerakódott salakanyagok, toxinok. A napi 2-2,5 liter folyadék fogyasztásával a vese működése is javul, több méreganyagot tud kiválasztani, és a szervben kicsapódott kristályok, a kialakult homok stb. is eltávozik.

A méregtelenítő étrend vegetáriánusnak is nevezhető, mivel a zöldségeket, gyümölcsöket, bizonyos magvak fogyasztását helyezi előtérbe, és korlátozza vagy megtiltja az állati fehérjék, zsírok stb. fogyasztását. Ajánlott bioboltokból beszerezni a gyümölcsöket és zöldségeket, azok nem tartalmaznak méreganyagokat. Aki méregteleníteni akarja szervezetét, nem ihat kávét, alkoholt, kerülnie kell az édességeket, valamint nem használhat az ételkészítéshez sok sót.

Méregtelenítő étrend

Méregtelenítő étrend

A méregtelenítő étrend mellett jó, ha testmozgást is végzünk, ezáltal gyorsul az anyagcsere és a vérkeringés, és hatékonyabb lesz a méregtelenítés. Ha sporttevékenységet is be tudunk vállalni, vagy szaunázunk, akkor a bőrön keresztül is sok toxikus anyagtól meg tudunk szabadulni.

A méregtelenítő étrend a zöldségeken és gyümölcsökön kívül tartalmazza a hántolt rizsből, a hüvelyesekből, a kölesből, hajdinából készült ételeket, valamint az olajos magvakat (tökmag, szezámmag, dió, mandula stb.). Ajánlott a zöld tea és más méregtelenítő gyógynövényből készült teák fogyasztása is.

  
Iktatva: Ételek, diéta

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024