0

Mikor szükséges a méregtelenítés, lúgosítás?

Mivel a szervezet elsavasodása nagyon sok kellemetlen következménnyel jár, ugyanakkor a felgyülemlett toxinok is több betegség kialakuláshoz vezethetnek, nagyon fontos a méregtelenítés, lúgosítás. Testünk zsírtermeléssel védekezik a méreganyagok ellen, a létfontosságú szervektől távol, a bőr alatti zsírszövetekbe különíti el azokat. A vér savassága ellen pedig úgy próbál meg védekezni, hogy kivonja a csontokból a kalciumot, magnéziumot, káliumot, és ezen ásványi anyagokkal semlegesíti a savakat. Az előbbi zsírlerakódásokhoz, az utóbbi csontjaink gyengüléséhez vezet.

A méregtelenítés, lúgosítás segítségével megkönnyítjük szervezetünk munkáját, úgy a sav-bázis egyensúly helyreállítása, mint a méreganyagok semlegesítés tekintetében. Első lépésként ki kell iktatnunk az olyan ételeket és italokat az étrendünkből, amelyek savasítják és mérgezik is szervezetünket. A gyorséttermi élelmiszerek, szénsavas üdítők, zsíros, túlfűszerezett ételek, az alkohol, a kávé, az édességek nagy része ebbe a kategóriába tartozik.

Brokkoli

Méregtelenítés, lúgosítás

Úgy az étrendünk átalakításával, mint különböző étrendkiegészítők, teák segítségével tudunk tenni a méregtelenítés, lúgosítás érdekében. Számos olyan élelmiszer, gyümölcs és főleg zöldség létezik, amely lúgosítja és méregteleníti is a szervezetünket egy időben.

A brokkoli, káposzta, sárgarépa, spenót, a burgonya, póréhagyma stb. kiváló lúgosító, ugyanakkor rosttartalmuk révén megszabadítanak a bélrendszerbe lerakódott salakanyagoktól is. A szénsavmentes ásványvíz és a lúgos víz is a méregtelenítés, lúgosítás kiváló eszköze, segítik a vese munkáját és semlegesítik a savat.

  
Iktatva: Méregtelenítés házilag

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024