0

Mire jó a méregtelenítő fürdő?

Bőrünk állapota egészségünk állapotáról árulkodik. A környezeti mérgek behatolnak a bőrbe, az egészségtelen életmód, helytelen táplálkozás, stressz, a mértéktelen alkohol és cigaretta fogyasztása, a rossz vérkeringés oda vezetnek, hogy a felhalmozódott méreganyagoktól sápadttá, foltossá válik bőrünk. Az egészséges, tiszta bőrért tenni kell. Ilyenkor segíthet a méregtelenítő fürdő alkalmazása.

A szaunához hasonlóan a méregtelenítő fürdő segít megszabadulni a toxinoktól. Tegyünk a fürdővízbe egy csésze fürdősót, egy csésze szódabikarbónát, öt csepp kamilla illóolajat és öt csepp levendula illóolajat, majd kb. félórán keresztül kényeztethessük magunkat. A só segít a szervezetnek kiadni a méreganyagokat, a szódabikarbóna semlegesíti a mérgező anyagokban lévő savakat. A kamilla az egyik legismertebb gyulladáscsökkentő, a levendula pedig fertőtlenítő hatásáról ismert.

Fürdő

Méregtelenítő fürdő

Egy méregtelenítő fürdő enyhíthet az esetleges fájdalmakon, javít közérzetünkön, hangulatunkon, és hatékony megfázás esetén is. Ajánlott megfelelő hőmérsékletű vízbe ülni, majd fokozatosan forrósítani egészen addig, amíg elviselhető. Minél melegebb a víz, annál többet kiizzadunk a méreganyagokból. A fent említettek mellett/helyett tehetünk a vízbe glicerint és eukaliptusz illóolajat is. Ezek is pihentetik, hidratálják a bőrt.

A fürdőkád mellé ne felejtsünk el odakészíteni folyadékot, hogy belülről is hidratáljuk magunkat. Miután kiszálltunk a kádból, használjunk hidratáló krémet, testápolót, és pihenjünk, élvezzük a fürdő hatását. A magas vérnyomásban, szívbetegségben vagy cukorbetegségben szenvedőknek nem ajánlott a méregtelenítő fürdő alkalmazása.

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024