0

Ne terheljük meg gyomrunkat a méregtelenítő kúra után!

Egy alapos méregtelenítő kúra után sokan úgy vélik, hogy nincs egyéb dolguk, mint élvezni a méregtelenítés jótékony hatásait. Általános hiba az, hogy sokan ismét nekiesnek a cukros, lisztes és zsíros ételek fogyasztásának, akárcsak a méregtelenítő kúra előtt.

A méregtelenítő kúra után ajánlott egy „bevezető” napot tartani, amikor kevés és könnyen emészthető táplálékot fogyasztunk, melynek köszönhetően nem terheljük meg hirtelen a gyomrot. A kúra utáni első napoknak igen nagy jelentőségük van, ugyanis ha ezeken a napokon elkezdjük ismét zsírokkal és szénhidrátokkal bombázni szervezetünket, túlterheljük az anyagcserét. Ilyen esetekben emésztési problémák, szédülés, keringési zavarok vagy hasmenés jelentkezhet.

Méregtelenítő kúra után

Méregtelenítő kúra után

Nagyon fontos, hogy mértékletességet tartsunk az evésben a méregtelenítő kúra utáni időszakban is, ugyanis a sikeres tisztítókúra után hatékonyabban fog működni az emésztőrendszer és a táplálék feldolgozása, gyorsabb és hatékonyabb lesz az anyagcsere, erősebb lesz az immunrendszer, és javulni fog a közérzet, a testi-lelki egyensúly, a koncentráció- és teljesítőképesség.

A méreganyagok nagymértékben megnehezítik szervezetünk optimális működését. Ezek eltávolítása végett fogyasszunk minél több folyadékot (naponta 2-2,5 liternyit) a méregtelenítő kúra után is, ugyanis a folyadékokkal együtt távoznak szervezetünkből a feloldódott salakanyagok. A 10 napos méregtelenítő kúrát félévente ajánlatos megismételni, s minden méregtelenítő kúra után tervezzük meg a következő kúra étrendjét, amely lehetőleg különböző legyen az előzőétől.

 

  
Iktatva: Méregtelenítő kúrák Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024