0

Tisztító tea

A feldolgozott és mindenféle E-számokkal (adalékanyagokkal) „feljavított” élelmiszerek, édességek és italok naponta mérgezik szervezetünket. Mivel testünk nem képes minden szennyező anyagot kiselejtezni – a bevitt méreganyag mennyiség meghaladja az öntisztító rendszer kapacitását –, azok zsírszövetekbe raktározódnak el. Ennek következtében általános gyengeségérzet, levertség, kellemetlen szagú lehelet és verejtékezés, különböző bőrbetegségek stb. alakulhatnak ki. Ilyenkor a tisztító tea olyan folyamatokat indít be, amelyek „kitoloncolják” a nemkívánatos toxinokat.

Bár nem egy vonzó megjelenésű növény, és még csak nem is finom a belőle készült tea, mégis egyik legjobb tisztító tea a csalán. Nagyon jó méregtelenítő és frissítő, ugyanakkor sok ásványi anyagot (magnézium, kálium, kalcium) és vitamint (A, B2, C, K) tartalmaz. Erősíti az immunrendszert, segíti a szövetek regenerálódását és vérszegénység esetén is hatásos.

Tea

Tisztító tea

A zöld tea talán a legismertebb tisztító tea. Gyorsítja az anyagcserét, segíti a szervezet öntisztító folyamatait, méregtelenít, fogyókúra esetén is hatékony, ugyanakkor a rák megelőzésében is fontos szerepe van. Tisztítja a vesét, erősíti a fogakat, és antioxidáns tartalma révén véd a szabadgyökök pusztító hatásai ellen is.

A kamilla is egy hasznos, sokoldalú tisztító tea. Segít a vesék, a máj és a gyomor-bélrendszer méregtelenítésében. Enyhe hashajtó hatást tulajdonítanak neki, úgyhogy székrekedés esetén is jól jöhet. A székrekedésről tudjuk, hogy hozzájárul a toxinok felszívódásához.

  
Iktatva: Tisztítókúra

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Méregtelenítő 2024